Nygräddade frallor! Finns det något bättre än att äta ugnsvarma frallor till frukost. Nä det finns det inte å absolut inte när det är minimalt med jobb. De frallor jag gjorde förbereder man kvällen innan å jäser i kylen över natten! Så på morgonen är det bara att sätta på ugnen å grädda brödet å njuta.
1 pkt jäst
2tsk salt
2msk olja
6dl kallt vatten
ca. 12dl mjöl (valfri sort, går även bra att blanda)
Lös upp jästen i saltet, blanda sedan i vätskan. Rör ner mjölet och arbeta till en smidig deg. Fördela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en duk över och låt stå i kylen över natten. Ta ut plåten på morgonen, sätt ugnen på 250grader. Pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10minuter. Njut sedan av nybakat till frukosten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar