Äntligen har jag hittat ett helt underbart recept på denna underbara efterrätt. Receptet är från Systrarna Eisenmann.
6 portioner
2dl mjölk
3dl grädde
1 vaniljstång
6 äggulor
½dl socker
ca. 1dl socker eller råsocker till garnering
Värm ugnen till 150 grader. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca. 10 minuter.
Vispa äggulor och socker.
Plocka upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll långsamt ner den heta vätskan i äggsmeten under kraftig vispning. Häll upp i sex ugnsfasta portionsformar.
Ställ portionsformarna i en långpanna i ugnen och fyll pannan med kokande vatten. Vattnet skall nå minst halvvägs upp på formarnas sidor. Grädda i ca. 45 minuter eller tills krämen stelnat.
Låt formarna stå kallt i ca. 1 timma. Strö sedan över socker och bränn av ytan med en gasolbrännare strax före servering. Det går också bra att ställa formarna under grillen i ugnen i någon minut, men se upp så att sockret inte blir för bränt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar