Gjorde en helt fantastiskt god sallad till mig å svärmor till lunch igår!
1 ask cocktailtomater
salt
75 g pinjenötter
2-3 paket mozzarella
150 g babyspenat
1 kruka basilika
brödströssel
3 skivor vitt formbröd
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2 citron
10 blad basilika
salt och nymalen svartpeppar
1 tsk chiliflakes (el finhackad röd chili)
1/2 dl olivolja
dressing
1 dl gd olivolja
3-4 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150º. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Salta lätt och sätt in plåten mitt i ugnen och låt tomaterna torka i drygt 1 timma, tomatsaften ska ha börjat torka in. Låt dem svalna.
Lägg formbröd, vitlök, citronskal, basilika, salt, peppar och chiliflakes i en mixer och kör i ca 20 sek. Tillsätt olivoljan och mixa tills har blandat ordentligt. Rosta några minuter i en torr panna på medelstark värme under omrörning tills det blivit gyllenbrunt.
Rosta pinjenötterna i en torr panna. Skiva mozzarellan och arrangera den den på ett stort fat tillsammans med babyspenat, torkad tomat, basilika och pinjenötter. Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och toppa med brödströsslet!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar