Först en fördrink! Sedan blev det trattissoppa å vin. Som grädde på moset götta vi oss med film å godis!!
lördag 22 oktober 2011
Mys med mamman min
Först en fördrink! Sedan blev det trattissoppa å vin. Som grädde på moset götta vi oss med film å godis!!
Gratinerad torsk
Mkt god middag blev det idag!
Lägg en torskfilé i en smord form. Salta, peppra och stänk på citron. Strössla på frysta färdigskalade räkor och stö över rikligt med dill.
Rör ihop 2 – 3 dl grädde, 1 tsk sambal olek, riven ost och en äggula och slå det över fisken.
Gratinera i 225 grader tills fisken fått fin färg, ca. 20 minuter.
Snabbt, enkelt och supergott!
Lägg en torskfilé i en smord form. Salta, peppra och stänk på citron. Strössla på frysta färdigskalade räkor och stö över rikligt med dill.
Rör ihop 2 – 3 dl grädde, 1 tsk sambal olek, riven ost och en äggula och slå det över fisken.
Gratinera i 225 grader tills fisken fått fin färg, ca. 20 minuter.
Snabbt, enkelt och supergott!
tisdag 4 oktober 2011
söndag 2 oktober 2011
Trattkantarellsoppa
Gjorde en helt underbar trattissoppa häromdagen!!
Ca.1dl torkade trattkantareller
3 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
1 pkt bacon
smör till stekning
Lägg den torkade svampen i blöt ca. 30 minuter. Hacka svampen i mindre bitar och fräs på i smör tillsammans med löken ca 5 min. Lägg över svampen och löken i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Slå på vatten, grädde och buljong. Låt småkoka 10-15 min. Tillsätt vinet och krydda ordentligt. Stek bacon knaprigt och lägg i soppan. Låt puttra någon minut till och servera sedan soppan.

Ca.1dl torkade trattkantareller
3 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
1 pkt bacon
smör till stekning
Lägg den torkade svampen i blöt ca. 30 minuter. Hacka svampen i mindre bitar och fräs på i smör tillsammans med löken ca 5 min. Lägg över svampen och löken i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Slå på vatten, grädde och buljong. Låt småkoka 10-15 min. Tillsätt vinet och krydda ordentligt. Stek bacon knaprigt och lägg i soppan. Låt puttra någon minut till och servera sedan soppan.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)